sâmbătă, 3 aprilie 2010

Primavarăăăă!!!!!!! Soareee! Un Paşte fericit tuturor !

Destinaţia : Grădina Botanică Iaşi, vreme minunată...înainte să ajung, trec puţin pe la stadion...hehe...ultimul meci la care am fost - 2008 - Poli Iaşi - Farul Constanţa, cu ghinion pentru că E.ON - ul a tăiat curentul şi fără nocturnă nu s-a jucat...Partida Poli Iasi-Farul Constanţa, din etapa a 5-a a Ligii I, care nu s-a disputat pentru că nocturna de pe stadionul Emil Alexandrescu nu s-a mai aprins, a fost reprogramat de LPF pentru data de 12 octombrie, a declarat, pentru NewsIn, directorul departamentului de competitii, Mircea Ionescu
Dar asta e istorie...să revenim...






...apoi prin parc...
















...descopăr mesele de şah, nu ştiam de ele...din păcate marcajele cu cifre sunt greşite...asta e, merge şi aşa...














....acum nu o fi chestia asta Turnul din Pisa dar până ajung acolo...exersez... :)



















Magnoliile...Eh, după ce am ratat azaleele anul acesta din motive de vreme de stat în casă, teme şi altele..., acum am sosit just in time for magnoliile (mov şi albe) îmbobocite, bun şi aşa...revin peste o săptămână !!! De fapt nu pot ...poate peste 2, când mă întorc de la Cricova - Moldova...


Sophora japonica (salcam japonez, sofora)



Încrengătura : Magnoliophyta
Clasa : Magnoliopsida
Ordinul : Fabales
Familia : Fabaceae
Genul : Sophora
Specia : Sophora japonica

Descriere : Are frunzele penate, florile albe sau palid-gălbui, dispuse în raceme mari şi laxe, cu stamine libere. Păstăile sunt articulate şi mucilaginoase. Este plantă lemnoasă, ornamentală şi în acelaşi timp meliferă.
De la salcâmul japonez se recoltează bobocii florali în momentul formării lor, atunci când caliciul şi corola sunt distincte. Bobocii se usucă la soare, întinşi în straturi subţiri. Se folosesc în industria de medicamente la obţinerea rutinei, medicament folosit în menţinerea elasticităţii vaselor de sânge.




O prezenţă "curajoasă"...VEVERIŢA!




























Şi nu putea fi totul OK dacă nu încercam şi căteva " aruncări" de baseball...doar ce, mâine e primul meci a lui NY Yankees. Şi cum putea debuta mai bine sezonul decât cu o confruntare New York Yankees - Red Sox?






























Grădina Botanică arată mai bine ca niciodată. Panourile sunt noi şi foarte reuşite!

































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu