marți, 24 iunie 2014

Major League Baseball 2014




           
  Este doar jumătatea sezonului în Campionatul American de Baseball dar echipele au arătat  forma în care se află. Campionatul este împărţit în două ligi American League şi National League. Fiecare ligă are, la rândul ei, alte 3 divizii în funcţie de aşezarea georgrafică.
             American League Central  -  şi în acest an Detroit Tigers este cea mai puternică echipă din divizie. Victor Martinez şi Miguel Cabrera îi vor duce probabil pe cei de la Tigers în runda post-sezon.Din păcate pentru Tigers, Justin Verlander, principalul lor aruncător are un sezon dezamăgitor şi acest fapt îi afectează pe Tigrii din Detroit.
             Kansas City Royals este aproape de Detroit la doar 2 jocuri. Albaştrii din Kansas sunt conduşi de Alex Gordon şi Alcides Escobar care au cele mai bune sezoane din întreaga lor carieră. Surpriza sezonului anterior, Cleveland Indians este la 5 jocuri distanţă de Detroit şi are şanse mici să se califice în Postseason.
             American League East -  cea mai spectaculoasă divizie din ultimii ani oferă şi anul acesta rezultate surprinzătoare. Singura echipă canadiană Toronto Blue Jays conduce divizia.  După ce anul trecut au investit mult şi rezultatele au fost dezamăgitoare, anul acesta Toronto domină şi este o candidată serioasă la câştigarea campionatului.
                Edwin Encarnacion şi Jose Bautista sunt poate cei mai în formă jucători ai momentului iar Toronto este invincibilă din acest motiv.
             New York Yankees,  echipa care a investit enorm în iarnă este pe 3,  la 2 jocuri de Toronto. Yankees are mari probleme cu aruncătorii dar se descurcă destul de bine. Baltimore Orioles este pe 2 şi încurcă socotelile yankeilor. Nelson Cruz şi-a regăsit la Baltimore forma de odinioară  iar Pasările pot merge în play-off. Campioana Red-Sox a dezamăgit sezonul acesta şi este la 8 partide în urma celor de la Blue Jays, totuşi Red Sox nu poate fi considerată încă ieşită din joc.
             American League West - Oakland Athletics uimeşte din nou. Cu investiţii puţine echipa reuşeşte să domine divizia şi este considerată principala favorită la câştigarea campionatului. Coco Crispt, Josh Donaldson şi aruncătorul Scott Kazimir au contribuit din plin la succesul celor din Oakland. Principala urmăritoare este LA Angels- la 5 jocuri distanţă. Forma bună în care se află Albert Pujols nu este suficientă pentru Angels care este ameninţată de Seattle Mariners. Marinarii sunt doar la 1 joc în urma celor de la Angels.

            Pronostic echipe câştigătoare (opinie personală) :
 American League Central - Detroit Tigers
 American League East - NY Yankees
 American League West - Oakland Athletics
WILD CARDGAME (cele mai bune locuri 2) Toronto Blue Jays - LA ANGELS

NATIONAL LEAGUE EAST- Poate cea mai echilibrată divizie din National League este condusă de Washington Nationals. Fără vedeta lor Bryce Harper, jucătorii din capitală s-au descurcat bine profitând de forma bună a aruncătorilor şi de loviturile bune ale lui Jayson Werth. Oricum divizia e echilibrată, Atlanta Braves şi Miami Marlins sunt la mai puţin de 3 jocuri distanţă. După ce în ultimii 5 ani Marlins au ieşit pe ultimul loc anul acesta e unul bun pentru Peşti.
NATIONAL LEAGUE CENTRAL- Milwaukee Brewers  domină divizia. Echipa este considerată a doua favorită la campionat după Oakland Athletics. Brewers este o echipă completă, cu aruncători buni ca Lohse şi batteri de elită ca Ryan Braun revenit după o suspendare şi Carlos Gomez - surpriza echipei. Pe locul 2 se află finalista de anul trecut ST Louis Cardianals la 5 jocuri distanţă.
NATIONAL LEAGUE WEST. San Francisco Giants şi LA Dodgers sunt separate de 5 jocuri în clasament. Uriaşii campioni în 2012 şi 2010 fac un sezon excelent dar şi cei de la Dodgers au un an bun cu Clayton Kershaw în formă şi cu Yasiel Puig de neoprit. Diferenţa pare mare dar cele două echipe se vor mai întâlni de multe ori şi orice se poate întâmpla.


Pronostic echipe câştigătoare divizii:

NATIONAL LEAGUE EAST- ATLANTA BRAVES
NATIONAL LEAGUE CENTRAL -BREWERS
NATIONAL LEAGUE WEST- LA DODGERS
WILD CARD GAME- SAN FRANCISCO GIANTS-ST LOUIS CARDINALS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu