miercuri, 3 februarie 2010

FC Barcelona

FC Barcelona este un club sportiv care operează un număr de echipe în Barcelona, Catalonia, Spania, dintre care cea mai renumită este aceea de fotbal. Fondat în 1899 de un grup de fotbalişti elveţieni, britanici şi catalani conduşi de Joan Gamper. Mottoul său este "Barça este mai mult decât un club" (catalană: El Barça és més que un club). Stadionul său principal este Nou Estadi del Futbol Club Barcelona, cunoscut popular ca Camp Nou, în Barcelona. FC Barcelona are o îndelungată rivalitate cu Real Madrid.

Anul 2009 a fost un an de vis pentru clubul catalan. FC Barcelona a câştigat nu mai puţin de şaşe trofee, putem spune chiar şapte dacă luam în considerare Balonul de Aur câştigat de Lionel Messi - golgheterul echipei.
În afară de cele şapte trofee, Barça a avut o victorie extraordinară în faţa celei mai mari rivale Real Madrid cu impresionantul scor de 6 - 2.

După 20 de etape din sezonul 2009-2010, Barcelona se află pe primul loc în Primera Division la 5 puncte de rivala Real Madrid aflată pe locul al 2-lea.

FC Barcelona - Lotul de jucatori 2009-2010



Victor Valdes
Jose Manuel Pinto




Fundaşi FC Barcelona

Dani Alves
Eric Abidal
Maxwell
Rafa Marquez
Carles Puyol (C)
Dmytro Chygrynskiy
Gaby Milito
Gerard Pique


Mijlocaşi FC Barcelona

Xavi Hernandez
Andres Iniesta
Seydou Keita
Yaya Toure
Sergio Busquets



Atacanţi FC Barcelona


Zlatan Ibrahimovic
Bojan Krkic
Pedro Rodriguez
Thierry Henry
Lionel Messi






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu