marți, 30 noiembrie 2010

Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 1



Astăzi am fost la film. A fost destul de frumos dar nu impresionant. Nu ştiu ce să zic...mergeţi şi judecaţi singuri...if interested...
Din toată acţiunea mi-a rămas povestea...celor trei fraţi.



Cică odată, trei fraţi au pornit la drum şi la un moment dat au dat de o apă greu de trecut. În apa aceea stăpânea Moartea iar fraţii au făcut o punte din liane cu gândul să treacă de partea cealaltă. Moartea, văzând asta, i-a momit cu câte un premiu pentru reuşita lor şi s-a prins să le îndeplinească câte o dorinţă.

Fratele cel mare a cerut o baghetă magică care să fie de neînvins în lupte, cel mijlociu a vrut o piatră pentru chemarea celor morţi iar cel mic, mai înţelept, a cerut ceva care sa-l ascundă de ochii Morţii după ce părăseşte locul. Moartea a îndeplinit toate cele trei dorinţe însă de dorinţa mezinului nu a fost prea încântată.

După aceasta, fratele cel mare a mers în oraşul vecin unde şi-a ucis rivalul însă noaptea, pe când dormea, un vrăjitor i-a furat puternica baghetă şi l-a ucis, Moarte luându-l în cele din urmă.

Al diolea frate a mers acasă, a scos piatra şi a adus-o înapoi de pe lumea cealaltă pe iubita lui...moartă înainte de vreme. Aceasta însă a devenit foarte nefericită iar fratele mijlociu şi-a pus capăt zilelor de supărare, Moarte luându-l şi pe el.

Fratele cel mic a primit de la Moarte o bucată din mantia sa care l-a făcut nevăzut şi mulţi ani Moartea l-a căutat. În cele din urmă acesta, bătrân fiind, i-a dăruit mantia fiului său şi a plecat cu Moartea dar nu ca învins ci ca egalul ei.

Bagheta, piatra şi mantia sunt simbolizate în imaginea de mai jos....aşa cum se explică şi în film...


The symbol of the Deathly Hallows. The vertical line represents the Elder Wand; the circle, the Resurrection Stone; the triangle, the Cloak of Invisibility


Harry Potter and the Deathly Hallows
/ Harry Potter şi Talismanele Morţii, cea de-a şaptea şi ultima din seria aventurilor lui Harry Potter, este realizată în două părţi. În partea întâi, Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) şi Hermione (Emma Watson) pornesc într-o misiune extrem de periculoasă: aceea de a găsi şi a distruge Horcruxurile, cheia imortalităţii Lordului Cap-de-Mort. Singuri, lipsiţi de îndrumarea şi protecţia profesorilor lor, cei trei prieteni trebuie să se bazeze doar pe propriile lor puteri. Forţele Întunericului îi pândesc la fiecare pas.

Lumea Vrăjitorilor a devenit un loc nesigur şi periculos pentru toţi inamicii Lordului Cap-de-Mort. Lupta cea temută a început - Devoratorii Morţii preiau controlul Ministerului Magiei şi a şcolii Hogwarts, terorizând şi arestând pe toţi cei care li se opun. Însă scopul lor principal este acela de a-l găsi pe Harry Potter şi de a i-l aduce, viu şi nevătămat, Lordului Cap-de-Mort.

Singura şansă de supravieţuire a lui Harry este de a găsi Horcruxurile. Căutând indicii, Harry descoperă o legendă străveche - aceea a Talismanelor Morţii - care, dacă se dovedeşte a fi adevărată, Lordul Întunericului ar putea dobândi puterea absolută la care râvneşte.

Însă destinul lui Harry fusese deja hotărât în trecut, în acea zi fatidică în care devenise “Băiatul care a supravieţuit.” Acum, Harry este mai aproape ca oricând de momentul pentru care se pregătise din prima zi a intrării sale la Hogwarts: bătălia finală cu Lordul Cap-de-Mort.











Aşa...şi Mall-ul....e decorat drăguţ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu