joi, 28 martie 2013

Turul Flandrei 2013



     Duminică va avea loc al doilea „monument” din ciclism după Milano - San Remo, Turul Flandrei. Pentru a câştiga această cursă este nevoie de calităţi de căţărător exploziv, coborâtor, contratimpist şi în primul rând cea mai importantă calitate este aceea de a merge bine pe pavate, la fel ca în Paris-Roubaix.
   

            Rutierii  pleacă de la Brugge şi ajung la Oudenaarde. Vremea, cel mai mare adversar din Milano-San Remo, va fi rece, temperaturile vor fi în jur de 5 C pe parcursul celor 255 km. 
Secţiunile de pavate şi căţărările scurte dar extrem de dure( pantă de până la 16 %)vor face diferenţa: Oude Kwaremont , Paterberg sau Kruisberg sunt doar câteva dintre cele 16 căţărări de pe traseu. De asemenea, drumurile înguste vor avea un rol foarte important, favoriţii având nevoie de un plasament foarte bun pentru a nu pierde timp. Spre deosebire de anul trecut, când Tom Boonen câştigase Gent- Wevelgem şi  E3-Harelbeke şi pleca drept favorit cert în Turul Flandrei, anul acesta sunt mulţi favoriţi la victorie.

1 .Peter Sagan – principalul favorit al cursei în special datorită calităţilor de sprinter. Acesta a câştigat Gent- Wevelgem anul acesta şi a arătat o formă foarte bună.  Anul trecut, în Turul Flandrei, s-a clasat pe locul 5.

2 .Fabian Cancellara – locul 3 din Milano-San Remo de anul acesta şi câştigător al E3-Harelbeke este rutierul rutierul care poate furniza cele mai multe surprize : poate ataca cu 60 km înainte de final sau se poate desprinde decisiv în ultimul km , poate ataca pe căţărare sau pe plat. Cancellara a mai câştigat această cursă în anul 2010.

3 .Silvain Chavanel – este rutierul care a arătat cea mai bună formă anul acesta dar va avea avea de purtat o luptă internă cu Tom Boonen în cadrul echipei Omega Pharma Quick Step. Calităţile lui de căţărător îl fac o ameninţare pentru Sagan.

4 .Tom Boonen – de trei ori câştigător a acestei curse (în 2005, 2006 şi 2012) nu pleacă totuşi anul acesta cu prima şansă datorită formei destul de slabe arătate în acest sezon. Avantajul sprintului nu cred că-l va ajuta deoarece rutieri ca Philippe Gilbert sau Cancellara îl pot distanţa pe căţărări.

5 .Alţi rutieri care se pot implica la victorie sunt: Thomas Voeckler ( locul 8 de anul trecut), Juan Antonio Flecha (locul 3 în 2008), Matti Breschel (locul 9 de anul trecut), Filippo Pozzato ( podium anul trecut) şi Philippe Gilbert.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu