miercuri, 30 decembrie 2015

Al Pacino



Nașul este cea mai apreciată trilogie din istoria filmelor americane. Toate cele 3 filme au fost impresionante, mai ales datorită prestației lui Al Pacino.
Familia actorului american este originară din Sicilia. Ca o coincidență, bunicii lui Pacino provin din orașul Corleone, numele familiei din Nașul, dar rolul din Nașul nu este singurul care l-a făcut celebru pe Al Pacino.
Actorul, născut la New York, m-a impresionat și în rolurile din "Scarface", "Scent of a Woman" (Parfum de femeie) și "Devils Advocate" (Avocatul diavolului). 
Pacino este recunoscut pentru vocea puternică, expresiile faciale sugestive, schimbările  bruște de atitudine și pentru improvizațiile pe care le face uneori cu un succes inegalabil. 





În foarte multe filme de succes, Pacino joacă rolul de gangster - mai exact - în „Scarface”, „Carlito s Way”, „După-amiază de câine” și mai ales în „Nașul”. Cu toate acestea, Pacino a demonstrat că poate intra și în rolul de polițist, în „Serpico” - un polițist care încearcă să scoată la iveală corupția din poliție. Și în „Obsesia”, Pacino intră foarte bine în rolul de polițist.
Chiar dacă în multe filme predomină violența fizică și de limbaj, Pacino creează pentru personajele sale și o latură profundă, sensibilă. Michael Corleone sau Carlito sunt prezentați atât cu violențele lor dar și cu un aer sensibil iar replicile lor sunt moralizatoare și înțelepte.





Deși a jucat în multe filme de succes, Al Pacino a câștigat primul și singurul Oscar în anul 1992 cu rolul din „Parfum de Femeie”. Până atunci mai fusese nominalizat de 7 ori dar nu reușise să câștige marele premiu.


Al Pacino nu a fost niciodată apropiat de presă. De aceea nu a dat intervieuri o bună perioadă din cariera sa. Totuși, primul om care a reușit să obțină un interviu de la actor a fost Lawrence Grobel care i-a devenit un prieten apropiat și jurnalistul a publicat o carte ce conține interviurile pe care i le-a dat Pacino de-a lungul timpului.


În cartea „Al Pacino în dialog cu Lawrence Grobel” actorul mărturisește pasiunea foarte mare pe care o are pentru teatru și pentru operele lui Shakespeare. Prezintă puținele sale experiențe în calitate de regizor și împărtășește admirația față de alți actori cum ar fi Marlon Brando și Robert de Niro care îi este și un foarte bun amic. 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu