duminică, 31 august 2014

Vuelta 2014 - primele etape



    A 69-a ediție a Turului Spaniei este în desfășurare. Până acum au avut loc 8 din cele 21 de etape ale competiției.

         Tricoul roșu de lider al clasamentului general este purtat de spaniolul Alejandro Valverde. El s-a impus în etapa a 6-a, singura cu final în cățărare de până acum. Pe locul doi în clasamentul general este columbianul Nairo Quintana, colegul lui Valverde de la echipa Movistar. Înaintea începerii turului Quintana era liderul echipei dar columbianul a declarat că nu se află în cea mai bună formă așa că Valverde ar putea deveni principalul rutier al formației Movistar.


Alberto Contador a revenit în Turul Spaniei după accidentarea din Marea Buclă. Contador s-a recuperat după fractura de tibie și este pe locul trei în clasamentul general.  Spaniolul pare capabil să câștige Turul deși anunțase că obiectivul lui este o victorie într-o etapă montană. Ar putea fi al treilea succes în Turul Spaniei pentru Alberto Contador. El a mai câștigat cursa în 2008 și 2012. (foto 2012 - etapa 15:  La Robla → Lagos de Covadonga, 187 km )


 Britanicul Chris Froome a revenit și el după accidentarea care l-a forțat să abandoneze Turul Franței.  Froome este pe locul 4 în clasamentul general dar a arătat că este în formă.

    Fabio Aru, Joaquim Rodriguez și Rigoberto Uran sunt cicliști cu rezultate  foarte bune în acest an și ar putea obține un loc pe podium la finalul turului. În clasamentul pe puncte, lider este germanul John Degenkolb care a câștigat două etape.

         Astăzi are loc etapa a 9-a cu final în ascensiune. Este prima cursă importantă pentru stabilirea ierarhiei finale. Cele două cățărări din ultimii kilometri vor pune mari probleme rutierilor, iar Contador, Froome și Quintana vor încerca să se distanțeze cât mai mult de rivalii Joaquim Rodriguez și Fabio Aru.

 Mâine rutierii au o zi de pauză iar miercuri se desfășoară primul contratimp individual al turului. Este o etapă interesantă deoarece finalul contratimpului este în coborâre.

  La finalul săptămânii viitoare au loc cele mai dificile etape din acest Tur al Spaniei. Rutierii se vor cățăra pe La Camperona. Ascensiunea măsoară 8 kilometri dar înclinația dură pune probleme și celor mai buni rutieri.

Tot săptămâna viitoare cicliștii vor ajunge pe cea mai dificilă cățărare de anul acesta,  Lagos de Covadonga. Ascensiunea are 17 kilometri iar înclinația medie este de 7 %. Ultimul kilometru al cățărării este cel mai dificil cu o pantă de 18 %.

 Etapele importante din acest Tur al Spaniei sunt doar la început. Contador, Froome, Quintana și Valverde sunt principalii favoriți la victorie.

        
 Recucerirea spaniolă a început cu bătălia de la Covadonga în vara anului 722. Și anul acesta vom avea o luptă pe  cățărarea  Lagos de Covadonga. Vom vedea dacă spaniolul Alberto Contador își va începe Reconquista în același loc istoric.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu